Skip to the content

Tagdækker

Som tagdækker er du med til at beskytte vores hjem mod vind og vejr. Dit håndværk gør folk trygge, og du skal derfor både kunne rådgive om, planlægge og udføre tagarbejde af høj kvalitet.

Vil du arbejde med byens bedste udsigt? Som tagdækker er du naturligvis på toppen af bygningen, hvor du sørger for at huse, lejligheder, hospitaler eller andre konstruktioner kan modstå det danske vejr.

Under uddannelse til tagdækker lærer du de både praktiske og teoretiske principper i både almindelig og speciel tagdækning. Og du lærer om de forskellige materialer, som et tag kan laves af.

Du bliver klædt på til at løse mange forskellige opgaver, men særligt i praktikperioden vil du lære meget ved at gå sammen med en rutineret tagdækker.

Udover de håndværksmæssige kundskaber kommer du også til at lære om tagets holdbarhed og varmeøkonomi. Det gør dig i stand til at vejlede og rådgive kunder om de rigtige løsninger for deres tag samt at planlægge og gennemføre tagopgaven.

Se filmen om Casper. Han er ved at uddanne sig til tagdækker.

Uddannelsesinfo

Interesseret i lidt praktisk info? Så klik og se mere nedenfor.

Uddannelsen varer 3 år og 3 måneder eller 3 år og 9 måneder alt efter, hvornår du starter på uddannelsen. Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb:

  • Grundforløbet tager 20 eller 40 uger afhængig af, hvornår du har afsluttet folkeskolen.
  • Hovedforløbet veksler mellem virksomhedspraktik og skoleophold.

Du kan tage grundforløbet her:

  • Roskilde Tekniske Skole

Du kan tage grundforløb og hovedforløb her:

  • Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser – Audebo
  • Learnmark Horsens

Praktikpladsen.dk er mødestedet for elever og virksomheder inden for erhvervsuddannelserne. Her kan du som elev finde alle virksomheder, der er godkendt til at ansætte elever. Du kan også søge ledige praktikpladser online og sende uopfordrede ansøgninger. På praktikpladsen.dk kan virksomhederne også søge elevernes profiler frem samt annoncere efter elever.

Nej. Det er ikke muligt at kombinere erhvervsuddannelsen med et gymnasialt forløb.

Byggetekniker, kort og landmålingstekniker og bygningskonstruktør. En gennemført erhvervsuddannelse, med eller uden eux, giver også ret til at tage gymnasiale suppleringsfag og dermed opfylde adgangsbetingelserne til en række videregående uddannelser.